HUSKUR MOT NAGELTRÅNG!?!?

Jaa, tur som en tokig så är jag efter en olycka drabbad av ett underbart nageltrång.
Det fantastiska fenomenet uppstod efter att jag och min älskade make varit på IKEA och handlat nya resårmadrasser. Vi var jätteglada, för de gamla hade vi haft i ca 13 år nånting, och hjälptes åt att lägga i madrasserna i sängstommen.
- Akta fötterna nu, sa min man. Då var det försent. PANG!
Sängjäveln hade trillat ur sängstommen och med den vassa träkanten landat snett över min vänstra stortå.
Min första reaktion var att jag tappade andan, slet loss tån från sängen och såg att det blödde från nageln genom strumpan. Jag lossade strumpan från nagelkrosset, och började hyperventilera.
Petter fick panik och sa åt mig att gå in i badrummet. Skitlätt med krossad tå!!!!!!
Det gjorde så fruktansvärt ont, men jag linkade på hälen in i badkaret medan jag kände paniken växa mer o mer.

Väl inne i badkaret (en pärs att hoppa i) spolade jag kallvatten på tån, och den smärtan som jag kände då vill jag aldrig mer uppleva.

Tårarna sprutade, jag hyperventilerade, tån var skitäcklig och blodig. Det kändes som att jag skulle svimma, så jag fick försöka hålla mig i badkarskanten så gott det gick.
Jag började skrika, efter mamma... Varför gör man så egentligen? Hon kunde väl inte göra nåt som inte Petter kunde. Eller? Dessutom bor hon 27 mil härifrån, så hon hade kanske inte kunnat ila hit direkt ;o)

Jaja, resultatet blev i alla fall att tånageln efter några månader föll av, eller.. jag drog loss den själv efter en lång dusch, och när nageln sedan efter 1 år drygt hade växt ut en bit blev det ett litet nageltrång. Eller 2 faktiskt, på båda sidorna om nageln.
Jag opererade vänstra sidan i februari i år, och det börjar bli ok. Men fortfarande bråkar högersidan.

Då en dag på jobbet så sa min ena kollega Lill-Camilla (hon kallas för det p.g.a. att det är 2 Camilla på vår avdelning) att hon hade hört att man skulle stoppa in tån med nageltrång i en tomat....!!!!!

Eller hur!! Tänkte jag, fast å andra sidan hade jag så förgrymmat ont så att jag kunde lika väl prova. Sagt o gjort, Lill-Camilla sprang till köket o hämtade en tomat. Jag skar hål i den så att tån skulle passa, och sen satte jag en plastpåse över.. Kändes skitläbbigt, dessutom blev barnen på min avdelning konfunderade. En pojke blev rädd, han ställde sig bakom en glasdörr och tittade skeptiskt på mig. Jag frågade om han tyckte det var läskigt, och han nickade.

Det var inte skönt, utan kallt och kladdigt. Men jag uthärdade ungefär 2 timmar med tomatomslaget.
När det var dags att gå in och lägga barnen för vila tog jag bort paketet, och det kändes faktiskt bättre!!
Vårdcentralen (jag ringde o bokade tid för operation igen) hade aldrig hört talas om huskuren, men sa att "Ja, men lycka till då!".
Faktum är att svullnaden hade lagt sig, inflammations-blåsan var mindre och jag hade inte lika ont längre.

Kontentan av detta är att  det kanske är så att tron kan försätta berg i alla fall !!!!!

         Såhär ser omslaget med färsk tomat ut!!

RSS 2.0