Sitter och fikar på Stinsen med mamma. Har...

Sitter och fikar på Stinsen med mamma. Har en mor och dotter i synfältet. Dottern äter en cocosboll och dricker Festis medan mamman petar i en bulgursallad och dricker Loka. Stör mig på att hon sitter och äter med gaffeln, och liksom bara petar och flyttar om på tallriken. Vet inte varför jag blir irriterad men hon ser så nonchalant ut, och varför äter inte barnet mat? Tonåringen som hon är sitter och messar frenetiskt medan mamman äter, och pratar i mobilen som ringer hela tiden. Vad hände med samtal vid matbordet? Varför tar de inte tillfället i akt och pratar med varandra? Var jag likadan när jag var tonåring? Nej. Vi har alltid haft bra konversationer, eller...jag pratar alltid mycket... Tycker mamma :) Jag måste bara tillägga att mamma gick in på Dea medan jag dricker mitt kaffe - annars hade jag aldrig bloggat ;) Tjingeling


VILKEN DAG!!!!!

Herregud vilken dag jag har haft!
Började med att försova mig, så jag kom till jobbet 1 minut försent. Fortsatte med migrän och otroligt ont i magen (you know what I mean girls...), sedan kom det tillfälle då jag skulle säga hej då till alla arbetskamrater. Efter drygt 5 år var det dags att säga adjö till Rösjöskolans Förskola. Det var blandade känslor, men mest glada till min förvåning. Jag brukar alltid gråta floder när jag ska ta avsked av någon, men jag grät bara lite när jag sa hejdå till min kollega som var orsaken till att jag fick anställningen i begynnelsen. När hon gick på mammaledighet tog jag över hennes tjänst, och sen blev jag liksom bara kvar....
Det var lite sorgligt, men sedan gick det bra. Jag är som sagt förvånad själv, men å andra sidan som min kollega Freddan sa så hade jag ju valt att sluta - bra argument!

Eftermiddagen fortlöpte, jag bjöd på kakor i fikarummet och cheesecake till min avdelning. Jag vet! Det var kanske lite orättvist, men jag bjöd på en massa godis när jag fyllde 40 så jag kände för att skämma bort "mina" tjejer (plus syrran och chefen).

Efter att jag tagit adjö av alla raringar så åkte jag och min svägerska Johanna för att hämta svärmor och min andra svägerska Maria. Anledningen var av den sämre sorten denna gång, vi skulle åka till akuten på Danderyds sjukhus med henne. I över en vecka har hon haft otroliga magsmärtor, och såklart blåvägrat att åka till läkare med argument som "Det är ingen som bryr sig om en sån gammal kärring som mig" och "Det är ingen idé..." och så vidare....
Efter att ha spenderat dagen mellan 13.25 - 19.50 på akuten-avdelning-röntgen-avdelning fick vi slutligen reda på att hon hade en abscess (varböld, bakteriehärd) mitt i magen..!!!
Herrejösses liksom... De trodde att det kunde ha blivit ett litet hål någonstans på tarmen så det hade läckt ut i buken, såret kunde sedan ha självläkt med resultat att bakterierna frodades i buken och skapade inflammation och smärta. Fabulous - NOT!!!

Nu ligger hon på avdelningen, i några dagar, med intravenöst antibiotika i dubbla doser (två olika sorter) samt dränage i magen för att få ut allt var från bölden.

Alla 4 var helt slut när dagen var slut och jag, Maria & Johanna åkte hem.

Nu ska jag börja ladda för semester, börjar med att gå och lägga mig. Tänker INTE ställa klockan!!!

Good Night Sweden - wherever you are
//Tine




RSS 2.0