Jag har blivit bowlingfrälst !!!!

Jag skrev för några månader sedan om att vi varit och bowlat med pappa. Han fick det i födelsedagspresent.
Sedan dess har vi gått ungefär var 3:dje vecka och spelat. Det har varit oerhört roligt!
Tyvärr har vi varit lite besvikna på banorna, skorna, kloten och personalen (alltså allt) på Sollentunas bowlinghall, så vi hade ingen lust att fortsätta där.
hände följande;

På min mosters 60-års fest i november träffade jag en gammal bekantskap, Bera. Hon har spelat bowling huuuur länge som helst, kom jag på!!!
Eftersom vi båda två använder Facebook tog jag helt sonika kontakt med henne och undrade om Väsbys bowlinghall var att rekommendera. Självklart svarade hon "Ja, välkomna". Sagt och gjort så bokade vi en kväll och åkte dit för att spela.

Jag skrev när jag kom hem till Bera på Fejjan att det var så roligt, och undrade om vi kunde gå med i nån klubb så att vi fick lära oss ordentligt hur man gör osv.
Hon svarade raskt att det fanns det absolut, kom ner nästa måndag och prova på!

Det gjorde jag och syster min. Det var sååå himla roligt! Vi fick hjälp av tränaren Göran, som lugnt och metodiskt förklarade och visade oss hur man gjorde. Det var INTE så enkelt!!! Hjälp, vad mycket man skulle tänka på nu då. Första gången jag spelade med pappa höll jag på att få hjärnflipp för att det var mycket att hålla reda på.
Den här gången började Göran prata om att "flytta 5 ribbor till höger från ditt strikeslag" och så vidare! Dessutom skulle jag tänka på att få ordentlig pendling i armen, tummen rakt fram m.m. m.m.

Jag kände mig såååååå tröööötttt när vi gick ifrån provomgången, att det bara snurrade i huvudet.
Men jag var GLAD!!! Det är så himla roligt att spela, så även om det går dåligt är det roligt. Det är inte ofta man känner så, eller hur!

Nu har vi spelat några gånger i klubben, vi har gått med som medlemmar i "BK Gnistan"och jag har köpt mig ett par egna bowlingskor. Det kändes inte helt okej att använda skor som varit använda trehundrasjuttiofemtusen gånger av olika "fotsvettare", så jag köpte egna.
Idag har jag tagit ytterligare ett stort steg i min karriär, jag har beställt;
1. Bowlingväska med hjul, har plats för 2 par skor, 2 klot och en massa annat jox.
2. Bowlingstrumpor med "dämpad" häl
3. Skoskydd till mina bowlingskor
4. Microfiber-trasa för att göra rent klotet med
5. "Torr-boll", vet inte vad de heter men man gnuggar lite på påsen så blir man torr om fingrarna!!

Och det känns så bra! Jag är så glad att jag ÄNTLIGEN har hittat en hobby som jag gillar.

Petter har tjatat i hundra år på att jag ska hitta en egen hobby, men vad fasen det är inte så lätt när man inte vet vad man gillar! Jo, jag gillar att rida men det är så fruktansvärt dyrt så det tillåter inte plånboken på långa vägar.

Ja, i alla fall så ska vi spela på torsdag. Jag har fått en (flera egentligen) ny vän som heter Maria, och vi ska träffas och ha roligt tillsammans i hallen. Eventuellt ska lillasyster med också, jag tycker att det är jättekul att hon är med!!

Till helgen är det KM i Norrköping, och då ska jag och syrran följa med och titta hur det går till på tävling. Det har blivit deklarerat för oss att vi även blir "springschasar" till de som tävlar, men det gör jag så gärna.
Hotellvistelse, restaurangbesök, trevligt sällskap bowling. Kan det bli bättre?!

Om du aldrig provat bowling tidigare så rekommenderar jag det verkligen! Det spelar ingen roll att man inte kan spela och få strike, det är en jätterolig aktivitet som hela familjen kan dela.

Tjolahopp sålänge från en ny "Gnista"


RSS 2.0