Lingonsylt på riktigt

När jag träffade mamma häromsistens fick jag 1 kilo lingon och en massa äpplen.
Tanken var att jag ville prova på att göra egen lingonsylt och eget äppelmos. Tanken har slagit mig en massa gånger, men jag har aldrig fått för mig att prova tidigare.

Nu är det så att jag har legat hemma sjuk, nån slags influensa tror jag, och börjar friskna till. Idag är jag så rastlös, så jag gjorde slag i saken. Det tog bara drygt 10 minuter så var det klart!
Koka lingon med lite vatten i 10 minuter, ha i lite socker = klart!
Sen hällde jag upp på burkar och klippte ut lite rutigt tyg jag hade, till locken.
Nu ska jag bara skriva små etiketter och hänga på.

ROLIGT !!!!

Äppelmoset får vänta, jag blev lite trött.. Jag har ju hela helgen på mig ;o)

Till minne av Wictor

Mammas hund gick vidare till hundhimlen den 16/4 -09, och han är oerhört mycket saknad av oss alla.
Här publicerar jag en vacker bild till minne av honom.


Facebook-effekten

Oj, vad det var länge sedan jag skrev i bloggen.
Jag har många gånger tänkt skriva men av någon underlig anledning fastnar jag nästan alltid på Facebook.
Det spelar ingen roll om jag bara tänkt kolla om nån har skrivit något till mig, det blir oundvikligen minst 30 minuter på "Fejjan".
Vissa dagar, som nu när jag varit hemma sjuk, är det inte speciellt mycket som händer. Då behöver man inte deppa ihop för det - det finns nämligen spel också!! Själv ligger jag 2:a i Jewel Puzzle (eller nåt sånt) efter min svägerska, och 2:a kan man ju inte vara!!!! Helt vansinnigt att jag av alla människor fastnat för nåt så löjligt, men så är det.

Det som jag tycker är roligast med Facebook är att man kan hitta gamla polare. Det har jag gjort, och det är jättekul att se dom på bild. För det är det enda som händer, det är nämligen oerhört ovanligt att de man "addat" eller har blivit "addad" av skriver till en!?!?
Men hallå, vad är det för mening då? Folk är tydligen bara intresserade av att "samla" vänner, inte att prata med dem. Det kan ju bli jobbigt...

Jag har faktiskt tagit bort 2 s.k. "vänner", som ALDRIG pratat med mig. Känns helt meningslöst att de ska få se vad jag har för vänner eller vad jag skriver.
När jag hade tagit bort dom undrade jag för ett ögonblick om dom ser det? Jag blev lite nervös först, för det kan inte vara kul att se att nån har tagit bort mig från sin vänlista. Men sen tänkte jag "Herrejisses, det struntar väl jag i. De är ju uppenbarligen inte intresserade, so what!!"

Sen finns det ju alla härliga / töntiga / onödiga / äckliga tester man kan göra. Så kallade Quiz. Jag är lite svag för dem, men tycker faktiskt att de är larviga. Ett quiz jag såg häromdagen var "Vilken drog är du?". Såna quiz borde faktiskt inte få finnas tycker jag, jag blev förbannad på riktigt. Det kan väl inte vara normalt att uppmuntra folk till att vara en drog, eller?? Jag kanske överdriver enligt några, men jag tycker verkligen inte att sånt ska få finnas.

Nej, nu ska jag gå in på min sida och kolla hur odlingen sköter sig. Jag är nämligen bonde på Fejjan. Farmville heter spelet och är helt värdelöst larvigt egentligen, men beroendeframkallande!!!
Det går ut på att man ska plöja, så, skörda och sälja sina grödor. Även djur, växter, staket, cyklar, hus, dammar osv. finns det att köpa.
Petter blir lätt irriterad när jag spelar Farmville, men han har faktiskt också blivit medlem på Fejjan trots att han "vägrade" tidigare.

Haha, vad lättpåverkad man är.

Nu lämnar jag bloggen för denna gång och önskar
Trevlig höst !


RSS 2.0